Panos & Haris Katsimihas brothers "Η συνέλευση των ποντικών" letra

Traducción al:nl

Η συνέλευση των ποντικών

Σ' ένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίαςσυγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φοράγια να σκεφτούν πώς θα γλυτώσουν μια για πάντααπό του γάτου τον αιώνιο βραχνά.

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρεςμα τελικά δεν καταλήξανε πουθενάκαι είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσειότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά.

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει:«βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά,θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάταικαι θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά».

Κι όλοι φωνάξαν: «μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε»και πέρασε η πρότασή του παμψηφίμα ένας γέρος ποντικός τους λέει: «δικαίωμα»και θέτει την εξής ερώτηση:

«Άμα μου λύσετε αυτή την απορία,τότε δε θα 'χω αντίρρηση καμιά.Ποιος από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσεινα του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά;»

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνιακαι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγάπου πα να πει ότι δε βρέθηκε κανέναςνα του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά.

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίεςτότε και μόνο όταν είναι εφικτές.Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσειςάσε καλύτερα καθόλου μην τις λες.

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Η συνέλευση των ποντικών de Panos & Haris Katsimihas brothers. O la letra del poema Η συνέλευση των ποντικών. Panos & Haris Katsimihas brothers Η συνέλευση των ποντικών texto. También se puede conocer por título E syneleuse ton podikon (Panos Haris Katsimihas brothers) texto.