Active Member "Τι άλλο φοβάσαι / Ti allo fovasai" paroles

Traduction vers:en

Τι άλλο φοβάσαι / Ti allo fovasai

Κάποτε σ’ είδα στο πέρασμα του αιώνιου κόμβου,στο καιρό του τρόμου και τ’ αλλόκοτου φόβου,να διπλώνεσαι, ν’ ανησυχείς και να τρομάζειςκαι πριν καλάρουν οι μέρες το σκασμό να βγάζεις.

Nα μι’ άπ’ τα ίδια, ίδιοι δρόμοι ίδιοι κύκλοιγαβγίζουν οι άνθρωποι σκιάζονται οι σκύλοιθρηνούν μανάδες και που να ξαποστάσειςόταν στη μνήμη σου μακραίνουν οι αποστάσεις.Έτσι σκηνοθετούν το σήμερα άκριτοι κοσμοκράτορεςβαρέθηκα τα έγκυρα είναι όλοι προβοκάτορεςπου πιάνονται απ’ το φόβο σου και φτιάχνουν ιστορίεςκι ενάντια στους άπιστους στήνουν σταυροφορίεςαπό χορτασμένους με το ίδιο ήθος και παράστημαπου θα εξοντώνουν, όσα τους μοιάζουν άσχημαέτσι κι εγώ αφού σκιάζεσαι ξανά σε φτύνωψάχνω λοιπόν ότι φοβάσαι για να γίνω.

Γίνομαι τάφος αντάρτη στο Ιράκκαι μοιρολόι στην Παλαιστίνητυφλός στη Βοσνία Ερζεγοβίνηπεινασμένος ιθαγενής στο Μεξικόχίλιες επεξηγήσεις για το φόβο σου στο λεξικόμοναχός στο Θιβέτ – κι aboriginal στην Αυστραλία,τζαμί καμένο από φασίστες στην Ιταλίαεθελοντής γιατρός απ’ την Αβάνακαι παιδί στην Τεχεράνη απ’ ανύπαντρη μάνανεκρός κι άταφος δάσκαλος στη Σομαλία,κυνηγημένος Τούρκος συγγραφέας στη Γαλλία,εργάτης στα πετρέλαια στη Βενεζουέλακαι στο Μπέλφαστ μια ματωμένη φανέλαΒραζιλιάνος με 8 σφαίρες στο κεφάλι στο Λονδίνοτι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.Εγώ που κάνω όνειρα κι έχω πολλά ωραία να χάσωκάνω και την αρχή – δε γουστάρω να ησυχάσω.

Τι άλλο (τι άλλο) φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω (τι άλλο φοβάσαι, πες μου και θα γίνω)κι ας έχω (τα πιο ωραία εγώ να χάσω) τόσα πολλά κι ωραία να χάσω.(Έχω τόσα πολλά και ωραία... να χάσω;)Κι ούτε στιγμή (κι ούτε στιγμή σου λέω, ούτε στιγμή) μη ρωτάς τι θα απογίνω,(μη ρωτάς για μένα φοβισμένε, μη ρωτάς)μου φτάνει (αλήθεια... μου φτάνει) που δε γουστάρω να ησυχάσω(που είμαι εδώ και θέλω τη βολή σου να χαλάσω – πες μου, τι άλλο φοβάσαι!)Τι άλλο.. (τι άλλο!) φοβάσαι πες μου (και θα γίνω)Θα γίνω χρήστης που παλεύει για τη σωτηρία,διψασμένος πρόσφυγας από τη Νιγηρία,σαρίκι τυλιγμένο σε περήφανο κεφάλικαι μασάτι από αφρικάνικο ατσάλι.Σφαγμένο θηλυκό απ’ τους γονείς του στην Κίνακι ορφανό σε φαβέλα που πεθαίνει απ’ την πείνα.

Τι άλλο φοβάσαι πες μου και θα γίνω… (φοβάσαι πες μου και θα γίνω)Αλγερινός που ξημερώνεται σε γαλλικά λιμάνιακαι μάτια που κοιτούν από πασαμοντάνιαΤούρκος αναλφάβητος που ζει στο Γκάζικαι μορφωμένος Αλβανός που σε τρομάζειστο τείχος της ντροπής stencil απ’ τον Banksyκι ο εφιάλτης σου πριν να χαράξει.

Πες μου τι άλλο φοβάσαι και θα γίνω...

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Τι άλλο φοβάσαι / Ti allo fovasai de Active Member. Ou les paroles du poème Τι άλλο φοβάσαι / Ti allo fovasai. Active Member Τι άλλο φοβάσαι / Ti allo fovasai texte. Peut également être connu par son titre Ti allo phovasai - Ti allo fovasai (Active Member) texte.