Karel Kryl "Divný kníže" paroles

Divný kníže

Jel krajem divný kníže a chrpy povadly,když z prstů koval mříže a z paží zábradlí,( : on z vlasů pletl dráty, měl kasematy z dlanía hadry za brokáty, zlá slova místo zbraní. : )

Kam šlápl vyrůstaly jen ocúny a blín,když slzy nezůstaly, tak pomohl jim plyn,( : hnal vítr plevy z polí a Kristus křičel z kříže,když rány léčil solí ten prapodivný kníže. : )

On pánem byl i sluhou a svazek ortelůsi svázal černou stuhou, již smáčel v Chanelu( : a hluchá píseň slábla, když havran značil cestu,když pro potěchu ďábla vyhlásil v manifestu. : )

Měl místo básní spisy a jako prózu mor,a potkany a krysy a difosgen a chlor,( : měl klobouk z peří rajky a s důstojností snoba,on vymýšlel si bajky, v nichž vítězila zloba. : )

Měl pendrek místo práva a statky pro gardu,v níž vrazi řvali sláva pro rudou kokardu,( : on lidem spílal zrádců, psal hesla do podloubí,v nichž podle vkusu vládců, lež s neřestí se snoubí. : )

Dál kníže nosí věnce, tou zemí zděšenou,on strach má za spojence, jde s hlavou svěšenou,( : a netuší že děti, z té země v které mrazí,prostě a bez závěti mu jednou hlavu srazí. : )

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Divný kníže de Karel Kryl. Ou les paroles du poème Divný kníže. Karel Kryl Divný kníže texte. Peut également être connu par son titre Divny knize (Karel Kryl) texte.