Karel Kryl "Divný kníže" Слова песни

Divný kníže

Jel krajem divný kníže a chrpy povadly,když z prstů koval mříže a z paží zábradlí,( : on z vlasů pletl dráty, měl kasematy z dlanía hadry za brokáty, zlá slova místo zbraní. : )

Kam šlápl vyrůstaly jen ocúny a blín,když slzy nezůstaly, tak pomohl jim plyn,( : hnal vítr plevy z polí a Kristus křičel z kříže,když rány léčil solí ten prapodivný kníže. : )

On pánem byl i sluhou a svazek ortelůsi svázal černou stuhou, již smáčel v Chanelu( : a hluchá píseň slábla, když havran značil cestu,když pro potěchu ďábla vyhlásil v manifestu. : )

Měl místo básní spisy a jako prózu mor,a potkany a krysy a difosgen a chlor,( : měl klobouk z peří rajky a s důstojností snoba,on vymýšlel si bajky, v nichž vítězila zloba. : )

Měl pendrek místo práva a statky pro gardu,v níž vrazi řvali sláva pro rudou kokardu,( : on lidem spílal zrádců, psal hesla do podloubí,v nichž podle vkusu vládců, lež s neřestí se snoubí. : )

Dál kníže nosí věnce, tou zemí zděšenou,on strach má za spojence, jde s hlavou svěšenou,( : a netuší že děti, z té země v které mrazí,prostě a bez závěti mu jednou hlavu srazí. : )

Здесь можно найти слова песни Divný kníže Karel Kryl. Или текст стиха Divný kníže. Karel Kryl Divný kníže текст. Также может быть известно под названием Divny knize (Karel Kryl) текст.