Đorđe Balašević "Provincijalka" paroles

Provincijalka

Rekli su mi da je došla iz provincije,strpavši u kofer snove i ambicije.Drug je studirao sa njom,pa smo se najzad sreli ona i ja.Shvatih, Bože, ovo je sazvežđe za nju provincija.

Srce stade kao dete da se otima,tražili smo se po prethodnim životima.Ostavih iza sebe sve,zablude, promašaje koji tište,prosto, lako, k'o neko beznačajno pristanište.

O, da mi je da se još samo jednom zaljubim,opet bih uzeo kostim večnog dečaka.I opet bih smislio kako da prodangubimdok ona ne sleti niz hodnik studenjaka.

Gorda naspram podsmeha i spletki poslednjih.Usamljeni galeb iznad mora osrednjih.Reči bi sve pokvarile,samo se ćutke pokraj mene stisla.Sami, svoji, izbeglice iz besmisla.

O, da mi je da se još samo jednom zaljubim.Opet bih gledao niz kej kao niz prugu.I opet bih znao da se u oblak zadubimi čekao bih samo nju, nijednu drugu.

Napiši mi pesmu, mazila se. Nisam znao da li ću umeti.Reči jesu moje igračke, cakle mi se u glavi kao oni šarenistaklići kaleidoskopa i svaki put mi je druga slika u očima kadzazmurim.

Ali, postoje u nama neke neprevodive dubine,postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam...

Napiši mi pesmu, molila je, i nisam znao da li ću umeti.Voleo sam je tako lako, i tako sam teško to znao da pokažem.

I onda, odjednom, na rasporedu mladeža na njenim leđima,kao tajnu mapu,pokazala mi je u koje zvezde treba da se zagledam...

I tako, eto ti pesma, ludo jedna...

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Provincijalka de Đorđe Balašević. Ou les paroles du poème Provincijalka. Đorđe Balašević Provincijalka texte.