Đorđe Balašević "Osmeh se vratio u grad" paroles

Osmeh se vratio u grad

Dugo se šuška i već se činiloda je sve fama o tom,k'o stara puška prvo se dimilo,a onda grunulo k'o grom.Još nisu pustili tu vest u etar,ali proneo se glas k'o vetar.To se čekalo kad tad, al' eto izvesno je sad,Osmeh se vratio u grad.

Sprema se fešta, silazi s kulice,odnesi srce na lupkanje.Tu si bar vešta da sludiš ulice,kad uzmeš one cipele za cupkanje.U tvom ogledalu je lik iz bajke,za kim zvone daire i balalajke.Ono što je grajilo, ono što je sjajilo,samo se pritajilo.

REF.U tvom ogledalu je lik iz snova,ona stara alijas k'o nova.Uz tvoj korak okretni, taj karneval pokretni,čitav svet je mažoret.Po rubu duge hodati, na dlanu mraz zapupiti.Šta još o tebi dodati,da te je lako prodati, al' te je teško kupiti.Uz grivu vetra poleći, sa svojom senom naći sklad,sudbinu sebi proreći, i biti povod ponekad,Da osmeh navrati u grad.

Podigni prstić, docrtaj smajlijana svaki turobni lik.To je tvoj krstić, tvoja amajlijakoja te izbavlja od svih.U tvom ogledalu je lik iz mašte,čujes fanfare i pleh, ma neka prašte!Zapis je u runama,magija u strunama, praznici su u nama.

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Osmeh se vratio u grad de Đorđe Balašević. Ou les paroles du poème Osmeh se vratio u grad. Đorđe Balašević Osmeh se vratio u grad texte.