Alexandru Andrieș "Nu-l dau pe azi pentru mîine" Songtext

Nu-l dau pe azi pentru mîine

În fereastră-i cerul înrămat,În odaie am scaun şi patŞi pe masa albă, nişte pîine...Lucrurile-mi sînt în geamantan,Praful nu l-am şters de-acum un an,Dar nu-l dau pe azi pentru mîine !

Calendarul din perete-i vechiŞi pe covorul veşted, cu ciucuri neperechi,Sînt firimituri uscate de pîine...Am şi două crăpături în geamŞi m-a părăsit fata ce-o iubeam,Dar nu-l dau pe azi pentru mîine !

Ieri m-am întîlnit pe scări cu un om ciudat,M-a-ntrebat:"De ce te zvîrcoleşti noaptea în pat ?Ştii, parchetul e şubred, şi se-aude pînă-n baie,Îmi trezeşti copiii care dorm în odaie, dorm..."

Pe tavan un cerc e, de lumină,N-am perdea la geam, luna mi-e vecină,Şi pe masa albă, nişte pîine...Singur cînd rămîn, cîteodată,Mai mi-aduc aminte de-un nume de fată,Dar nu-l dau pe azi pentru mîine !

Hier finden Sie den Text des Liedes Nu-l dau pe azi pentru mîine Song von Alexandru Andrieș. Oder der Gedichttext Nu-l dau pe azi pentru mîine. Alexandru Andrieș Nu-l dau pe azi pentru mîine Text. Kann auch unter dem Titel Nu-l dau pe azi pentru miine bekannt sein (Alexandru Andries) Text.