Karel Kryl "Pasážová revolta" Songtext

Pasážová revolta

Nosíme z módy kopretiny, čímž okrádáme stádaa vůl - kdys jméno obětiny, je titul kamaráda.Na obou nohách vietnamku a jako komfort hlavu,na klopě placku jak psí známku, znak příslušnosti k davu.

I naše generace má svoje prominenty.Program je rezignace a facky argumenty.Potlesk je k umlčení a pískot na pochvalu.a místo přesvědčení jen pití píva - z žalu.

Pod zadkem stránku Dikobrazu, vzýváme Zlaté tele,sedáme v koutcích u obrazů, čekáme SpasiteleCivíme lačně na měďáky, my - Gottwaldovi vnucia nadáváme na měšťáky, tvoříce Revoluci.

I naše generace má svoje kajícníkya fízly z honorace a skromné úředníkya tvory bez svědomí a plazy bez páteřea život v bezvědomí a lásku k nedůvěře.

Už nejsme nejsme to co kdysi, už známe ohnout záda,umíme dělat kompromisy a zradit kamarádaA vděčni dnešní realitě líbáme cizí rucea jednou zajdem na úbytě, z té smutné revoluce.

I v naší generaci už máme pamětníkya vlastní emigraci a vlastní mučedníky.A s hubou rozmlácenou, dnes zůstali jsme němí.Ne - nejsme na kolenou...Ryjeme držkou v zemi.

Hier finden Sie den Text des Liedes Pasážová revolta Song von Karel Kryl. Oder der Gedichttext Pasážová revolta. Karel Kryl Pasážová revolta Text. Kann auch unter dem Titel Pasazova revolta bekannt sein (Karel Kryl) Text.