Kárpátia "Balatoni nóta" paroles

Traduction vers:en

Balatoni nóta

Szőlőlevél, puttony fedél,Korán jött az ősz az idén.Szőlőlevél megsárgult a Badacsony hegyén,Csípi a dér, korán jött meg az ősz az idén,A présházban hordóban már a szürkebarát,Minden gazda dicséri a saját újborát.

Hideg szelek, rút fellegek,Hozzák meg a fagyos telet,Hideg szelek, fújnak most a Balaton fölött,A vadkacsák összebújnak a nádas között,Cudar világ lesz itten, ha befagy minden lék,Hangos dörgéssel rian a balatoni jég.

Fűzfő felől, Csopak felől,Fut a tél a tavasz elől.Fűzfő felől bárányfelhőket úsztat az ég,Hullám csapdos, partot nyaldos, megtöri a stég.Halászladik ringatózik a tó közepén,Hálójukat feszítik a Balaton vizén.

Napraforgó, száraz kóró,Nagy a meleg, kicsi a tó.Napraforgó kipereg, forrón perzsel a nyár,Az árvaszúnyogok raja ide-oda száll,Kikötött a tihanyi komp, a révész örül,A szép lányokat lesi nagy bajusza mögül.

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Balatoni nóta de Kárpátia. Ou les paroles du poème Balatoni nóta. Kárpátia Balatoni nóta texte. Peut également être connu par son titre Balatoni nota (Karpatia) texte.