Kárpátia "Balatoni nóta" letra

Traducción al:en

Balatoni nóta

Szőlőlevél, puttony fedél,Korán jött az ősz az idén.Szőlőlevél megsárgult a Badacsony hegyén,Csípi a dér, korán jött meg az ősz az idén,A présházban hordóban már a szürkebarát,Minden gazda dicséri a saját újborát.

Hideg szelek, rút fellegek,Hozzák meg a fagyos telet,Hideg szelek, fújnak most a Balaton fölött,A vadkacsák összebújnak a nádas között,Cudar világ lesz itten, ha befagy minden lék,Hangos dörgéssel rian a balatoni jég.

Fűzfő felől, Csopak felől,Fut a tél a tavasz elől.Fűzfő felől bárányfelhőket úsztat az ég,Hullám csapdos, partot nyaldos, megtöri a stég.Halászladik ringatózik a tó közepén,Hálójukat feszítik a Balaton vizén.

Napraforgó, száraz kóró,Nagy a meleg, kicsi a tó.Napraforgó kipereg, forrón perzsel a nyár,Az árvaszúnyogok raja ide-oda száll,Kikötött a tihanyi komp, a révész örül,A szép lányokat lesi nagy bajusza mögül.

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Balatoni nóta de Kárpátia. O la letra del poema Balatoni nóta. Kárpátia Balatoni nóta texto. También se puede conocer por título Balatoni nota (Karpatia) texto.