Phoenix "Cânticlu a cucuveauăl’ei" letra

Traducción al:enroru

Cânticlu a cucuveauăl’ei

Cucuveaua-mbufnată,S-nu ti-aflai d-iu ti-ai aflată.Ți eșț-ahât blâstimatâ,Și-ahât multu-nfârmacatâ.Pi cathi casă ai statăȘ-pi cathi ugeac ai cântată,Di timel’i s-au răvăităŞ-oamiñil’i tuț au murită,Ș-oamiñil’i tuț au murită.

Casa-țea țe te-alinashi,Dupâ Țină di cântați,Eara-unui celnic mare,Ți-oili n-avea misurare.Cai cu iape-misticateŞi mule multu muşate,Avea hil’i, avea nurări,Tuț cu feate ş-cu ficiori,Tuț cu feate ş-cu ficiori.

Pi casă de-anda-i cântași,Parcă stroflu îl bâgașiOile se-ngălbedzirăŞ-pân de una apsusiră.Mule ș-cai t-ună mucearăPăscându s-anfârmâcară,Di s-dusiră hil’i, nurări,Cu feate, cu tuț ficiori,Cu feate, cu tuț ficiori.

Cas-armase pundixităȘi di oameni nimutrităPân-câdzu și-s fațe padeȘ-criscu iarbă ș-livade.

Cântecul cucuvelei

Cucuvea îmbufnată,Să nu te găsesc unde te-ai afla!De ce ești atât de blestematăȘi atât de otrăvitoare?Pe care casă ai stat?Și pe ce horn ai cântat?Din temelii s-a dărâmatȘi oamenii toți au murit,Și oamenii toți au murit.

Casa cea pe care te așezșiDupă ce cântașiEra a unui om de frunteCe avea oi nenumărateȘi cai cu iepe amestecațiCu catâri foarte frumoși,Avea fii, avea nurori,Toți cu fete și cu feciori,Toți cu fete și cu feciori.

Peste casă de când cântașiParcă prăpădul îl aduseși,Oile se îngălbenirăȘi până la ultima muriră.Catârii și caii se împreunară,Păscând ei se otrăviră,Încât se duseră fiii și nurorile,Cu fetele și cu toți feciorii,Cu fetele și cu toți feciorii.

Casa rămase părăsităȘi de oameni neîngrijităPână căzu și se făcu o una cu pământulȘi crescură iarbă și livezi.

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Cânticlu a cucuveauăl’ei de Phoenix. O la letra del poema Cânticlu a cucuveauăl’ei. Phoenix Cânticlu a cucuveauăl’ei texto. También se puede conocer por título Canticlu a cucuveaualei (Phoenix) texto.