Esma Redžepova "Ĺubi srcevo moe (Љуби срцево мое)" lyrics

Кога грее сонце, душава цвета
и ми дава крилја до небо да летам,
а во мене љубов, тивко ветре дува,
а во мене среќа за тебе чувам

(припев)
Љуби, љуби, срцево мое
љуби, љуби, сè што е твое

Кога идеш ноќе, срце да крадеш
да ми носиш срце за да ми дадеш,
а јас ќе те чекам ко што чека жена
посреќни од нас, мило, никаде нема

(припев)
Љуби, љуби, срцево мое
љуби, љуби, сè што е твое