Tudor Gheorghe "Colindul celui fără de țară" Songtext

Übersetzung nach:frru

Colindul celui fără de țară

Orice-ai fi și unde te-ai tot duce,Cât ai fi de rău și cât de bun,Că mai crezi sau nu mai crezi în cruce,Cel mai greu îți este de Crăciun.

Când se strâng străinii pe la caseȘi lumini se-aprind în pomii lor,Ți se face frigul frig în oaseȘi de-acasă ți se face dor.

Refren x2:Bate vântul bate dinspre țară,Suflă-n răni cu sare și pelin,Bate vântul și te-nchide-afară,Rudele în vizită nu vin.

Mori aici și nimeni nu te-aude,Dar visează tot ce-ți este pe plac,Că te bărbierești și pleci la rudeȘi găsești pe masă cozonac.

Din puținul lor ai tăi vor faceTot ce pot să fie fericiți,Să trăiască-n liniște și-n pace,Să mai râdă, să mai bea un șpriț.

Refren x2

Unde ai fi și orice-ai fi bătrâne,Dacă dorul șalele ți-a frânt,Și din dor atât îți mai rămâneSă te-așezi cu fața la pământ.

Și să plângi când alții-n sărbătoareHohotesc de parcă te-ar sfidaȘi să-ți plângi durerea ta cea mareȘi să plângi de dor de țara ta.

Refren x2

Hier finden Sie den Text des Liedes Colindul celui fără de țară Song von Tudor Gheorghe. Oder der Gedichttext Colindul celui fără de țară. Tudor Gheorghe Colindul celui fără de țară Text. Kann auch unter dem Titel Colindul celui fara de tara bekannt sein (Tudor Gheorghe) Text.