Amália Rodrigues "Fado Malhoa" letra

Traducción al:enro

Fado Malhoa

Alguém que Deus já lá temPintor consagrado,Que foi bem grandeE nos fez já ser do passado,Pintou numa telaCom arte e com vidaA trova mais belaDa terra mais querida.

Subiu a um quarto que viuA luz do petróleoE fez o mais portuguêsDos quadros a óleoUm Zé de SamarraCom a amante a seu ladoCom os dedos agarraPercorre a guitarraE ali vê-se o fado.

Dali vos digo que ouviA voz que se esmeraDançando o Faia banalCantando a SeveraAquilo é bairristaAquilo é LisboaAquilo é fadistaAquilo é de artistaE aquilo é Malhoa.

Fado Malhoa

Cineva-i deja la Domnul,Pictor consacrat,Ce a fost așa de mareȘi care nouă ne e deja trecut,Picta pe o pânzăCu artă și cu viațăÎn stilul cel mai bun,Pe Pământ cel mai iubit.

Urcând în cameră am văzutÎn lumina lămpiiȘi făcută în gen portughezO pictură în ulei,Un Zé de SamarraCu iubita-i alături,Cu degetele pișcând,Sprințar la chitarăȘi-acolo se vede-un fado.

Râd doar la ideea să ascultDoar cu ochii, domnilor,Posibil, dar doar pentru ceiCe aud, dar în culori.Sunt voci din AlfamaÎn acea picturăIar o cobză picuraCântece de suferință.

Colo vă spun că-am auzit,O voce se căznea,Dansând o Faia banal,Cântând o Severa.Aceea e parohia,Aceea e Lisabona,Aceea e fadista,Aceea e artistaȘi acela e Malhoa.

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Fado Malhoa de Amália Rodrigues. O la letra del poema Fado Malhoa. Amália Rodrigues Fado Malhoa texto.