Kurdish Folk "Dilê mi sewda" Слова пісні

Переклад:tr

Dilê mi sewda

Dilê dilê mi sewdaMine budelay xo re vengdaVenge mi şî olî dîwanXizir midê di laj û zu zama

Sewt mala dangadê qedîyaKinkorê mal û gawanDomonu tawîgî gurêtBira derera bî hîraXewera şaye ama mirêVake çix ama çixê hetê maSewo budela tora berdîDi laj û zu zama

Mi tomir kerd ve xo destÇix sero kowto semaSewda mi şî olî diwanTijî silam da gile kowaraEzo dîre gam bine hîraVake çiko kokim budelaMi va mira berdîDi laj û zu zama

Yüreğimin Sevdası

Yüreğim, yüreğimin sevdasıBen, kendi kendime çağırdımSesim Ali Divan'ına gittiDedim: "Hızır ve banaiki oğul bir damadımı"

Meret ağılda kalmadıDavarın yemi,Çocuklar kızakları aldılarDereye doğru açıldılarKara haber bana geldiDediler:" Çığ gelmiş, bizim o tarafın çığıOnun için, budala, senden götürdüİki oğul bir damat"

Curamı aldım elimeçığın üstünde semaya girdimsevdam gitti Ali Divanı'nagüneş dağların üstünden selam verdiiki üç adım açıldım bendedi: "Nedir yaşlı budala, söyle."dedim: "Benden götürdüiki oğul bir damat"

Тут можна знайти слова пісні Dilê mi sewda Kurdish Folk. Чи текст вірша Dilê mi sewda. Kurdish Folk Dilê mi sewda текст. Також може бути відомо під назвою Dile mi sewda (Kurdish Folk) текст.