Nâzım Hikmet "Bir Hazin Hürriyet" Слова песни

Bir Hazin Hürriyet

Satarsın gözlerinin dikkatini, ellerinin nurunu, bir lokma bile tatmadanyoğurursunbütün nimetlerin hamurunu.Büyük hürriyetinle çalışırsın el kapısında, ananı ağlatanıKarun etmek hürriyetiyle hürsün!

Sen doğar doğmaz dikilirler tepene,işler ömrün boyunca durup dinlenmeden yalandeğirmenleri,büyük hürriyetinle parmağın şakağında düşünürsün vicdanhürriyetiyle hürsün!

Başın ensenden kesik gibi düşük,kolların iki yanında upuzun,büyük hürriyetinle dolaşıp durursun,işsiz kalmak hürriyetiyle hürsün!

En yakın insanınmış gibi verirsin memleketini, günün birinde, mesela,Amerika'ya ciro ederler onu seni de büyük hürriyetinle beraber,hava üssü olmak hürriyetiyle hürsün!

Yapışır yakana kopası elleri Valstrit'in, günün birinde, diyelim ki,Kore'ye gönderilebilirsin, büyük hürriyetinle bir çukuradoldurulabilirsin, meçhul asker olmak hürriyetiyle hürsün!

Bir alet, bir sayı, bir vesile gibi değil insan gibi yaşamalıyız dersin,büyük hürriyetinle basarlar kelepçeyi,yakalanmak, hapse girmek, hatta asılmak hürriyetinlehürsün

Ne demir, ne tahta, ne tül perde var hayatında, hürriyeti seçmene lüzum yokhürsün.

Bu hürriyet hazin şey yıldızların altında.

Здесь можно найти слова песни Bir Hazin Hürriyet Nâzım Hikmet. Или текст стиха Bir Hazin Hürriyet. Nâzım Hikmet Bir Hazin Hürriyet текст. Также может быть известно под названием Bir Hazin Hurriyet (Nazim Hikmet) текст.