Toše Proeski "Dzvezdo severnice (Ѕвездо севернице)" testo

Dzvezdo severnice (Ѕвездо севернице)

Ѕвездо севернице ноќва на небо што сјаешДали љубовни немири можеш ти да познаешЅвездо севернице, дај ми крила да се вивнами во твоите небески царства јас да пристигнам.

Од таму да видам дал крај пенџеремила коси чешла ветерот дури лик ѝ милува.

Крилја дај ѕвездо јас да летнамна нејно пенџере да слетами во ноќта нежно да ја допраммојта љубена

Ѕвездо помогни ми, дај ми крила да се вивнами во твоите небесни царства јас да пристигнамоттаму да видам дал мојта љубенакрај пенџер косите ги расплеладур ветер лик ѝ милува

Qui è possibile trovare il testo della canzone Dzvezdo severnice (Ѕвездо севернице) di Toše Proeski. O il testo della poesie Dzvezdo severnice (Ѕвездо севернице). Toše Proeski Dzvezdo severnice (Ѕвездо севернице) testo. Può anche essere conosciuto per titolo Dzvezdo severnice Ѕvezdo severnice (Tose Proeski) testo.