Đorđe Balašević "U razdeljak te ljubim" paroles

U razdeljak te ljubim

Kad je pre mnogo leta,bal pravio baron,Fon Ligenštul je pozvan,da naidje i on.čim ušo je u salu,onako lep i mlad,prišla mu neka dama, i uzviknula tad:

U razdeljak te ljubim,(ljuuubim)svim žarom srca svog,(srca svog)jer hoću da poludim(luuudim)zbog razdeljka ti tvog.

U razdeljak te ljubim,(aaa)jer želim da se zna,(aaa)zbog njega razum gubim,(aaa)zbog njega nemam sna.(zbog njega nimam sna)Fon Ligenštul je hitro napustio taj bal,želeći da, pre svega, eskivira skandal.Al' već sledećeg dana,ponovilo se zlo,stiglo je njeno pismo, na kom je pisalo:

U razdeljak te ljubim,(ljuuubim)svim žarom srca svog,(srca svog)jer hoću da poludim,(luuudim)zbog razdeljka ti tvog.

U razdeljak te ljubim,(aaa)jer želim da se zna,(aaa)zbog njega razum gubim,(aaa)zbog njega nemam sna.(zbog njega nimam sna)

Fon Ligenštul je bio,zbunjen stvarima tim.Izgubio je živce. Promen'o se sasvim.I poèo je da traži,u alkoholu spas,mesto miševa belih, prividj'o mu se glas:

U razdeljak te ljubim,svim žarom srca svog,(srca svog)jer hoću da poludim,(luuudim)zbog razdeljka ti tvog.

U razdeljak te ljubim,(ljuuubim)jer želim da se zna,(da se zna)zbog njega razum gubim,(guuubim)zbog njega nemam sna.(zbog njega neman sna)

Ici on peut trouver les paroles de la chanson U razdeljak te ljubim de Đorđe Balašević. Ou les paroles du poème U razdeljak te ljubim. Đorđe Balašević U razdeljak te ljubim texte.