Nicu Alifantis "Ploaia in luna lui martie" letra

Traducción al:enfrtr

Ploaia in luna lui martie

Ploua infernal si noi ne iubeamprin mansarde...Prin cerul ferestrei,prin cerul oval,norii curgeau,in luna lui marte..Peretii odaii eraunelinistiti,sub desene de creta..Sufletele noastre dansaunevazute-ntr-o lume concreta.."O sa te ploua pe aripi"spuneai..Ploua cu globuri pe glob si prin vreme"Nu-i nimic"iti spuneam "lorelai""Mie imi ploua zborul cu pene!"

Ploua infernal si noi ne iubeamprin mansarde...Prin cerul ferestrei,prin cerul oval,norii curgeau,in luna lui marte..Si ma inaltam si nu mai stiamca-mi lasasem in lume odaia,tu ma strigai din urma:"Raspunde-mi cine-s mai frumosi?Oamenii?Ploaia?"

"O sa te ploua pe aripi"spuneai..Ploua cu globuri pe glob si prin vreme"Nu-i nimic,nu-i nimic!"iti spuneam "lorelai""Mie imi ploua zborul cu pene!"Ploua infernal si noi ne iubeamprin mansarde...Prin cerul ferestrei,prin cerul oval,norii curgeau,in luna lui marte..

Mart yağmuru

Yağmur cehennem gibi yağıyordu ve biz tavan arasındasevişiyorduk...Pencerenin göğünden,oval gökyüzünden,bulutlar geçiyordu Mart ayında...Odanın duvarları,yerinde duramıyordu kireç boya altında...Ruhlarımız dans ediyorduSomut bir dünyada görülmemiş bir tarzda .."Kanatların ıslanacak !" diyordun..Kovalar dolusu yağmur yağıyordu yeryüzüne hem de hiç durmadan."Önemli değil" diyordum sana "Lorelai","Ben uçarken yağmurlar gökten kanatla yağar !"

Yağmur cehennem gibi yağıyordu ve biz sevişiyorduktavan arasında...Pencerenin göğünden,oval gökyüzünden,bulutlar geçiyordu Mart ayında...Ve ben yükseliyordum, ve artık farkında değildimodamı dünyada bıraktığımın bile ...Sen ise ardımdan sesleniyordun :"Cevap ver bana kim daha güzel ?İnsanlar mı ? Yağmur mu ? "

"Kanatların ıslanacak !" diyordun..Kovalar dolusu yağmur yağıyordu yeryüzüne hem de hiç durmadan."Önemi yok, hiç önemli değil" diyordum sana "Lorelai","Ben uçarken yağmurlar gökten kanatla yağar !"Yağmur cehennem gibi yağıyordu ve biz sevişiyorduktavan arasında...Pencerenin göğünden,oval gökyüzünden,bulutlar geçiyordu Mart ayında...

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Ploaia in luna lui martie de Nicu Alifantis. O la letra del poema Ploaia in luna lui martie. Nicu Alifantis Ploaia in luna lui martie texto.