Karel Kryl "Vůně" letra

Vůně

V tůni nad mlýnskou strouhou vteřinu pouhou zdrží se proud,z víru nad bílou hrází rašící mlází vyráží z pout,( : louky červených máků pod křídly ptáků oněmělých,had, co kůži si svléká, z medu a mléka voněl mně líh. : )

R: Výsměch a potíže s kázní, jsme snílci a bláznitří generací,s vráskami rytými dobou, čas zmařený mdlobouse nenavrací,v bronzu jen tyčí se kopí, lev uši své klopí,tak kdo by se bál,nečiny značené vinou se dějinami vinou,ó, Bože, co dál?

Vůně potu a kůže, nad něhou růže cynický smích,lásko, na konci léta osudy splétá ledový sníh,( : vůně vody a prádla, chlastu a žrádla k opojení,lež a zrosený džbánek pro mdlobný spánek pokolení. : )

R:

Schůzku nahradíš schůzí, belháním chůzi, povykem klid,vůně piva a kvásku nahradí lásku, Boha a cit,( : klec, co náhražka křídel, kulturní příděl za umění,dálky v zrcadle sklínky z prolhané skříňky na civění. : )

R: Výsměch a potíže s kázní, jsme snílci a bláznitří generací,s vráskami rytými dobou, čas zmařený mdlobouse nenavrací,nečiny značené vinou se dějinami vinou,co dělat že máš:navzdory otcům a synům se odhodlat k činům!

Kde domov je náš?Kde domov je náš?Kde domov je náš?

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Vůně de Karel Kryl. O la letra del poema Vůně. Karel Kryl Vůně texto.