Ahmet Kaya "Bir Anka Kusu" letra

Traducción al:enfafr

Bir Anka Kusu

Yüzlerce soğuk namlu üzerime çevrildiYüzlerce demir tetik aynı anda gerildiAnne, beni söğüdün gölgesinde vurdularÖpmeye kıyamadığın oğlun yere serildi.

Üşüştü birer birer çakallar üzerime,Üşüştü her bir yandan göğsüme, ciğerime.Anne, beni leş gibi yiyip talan ettiler,Teşhis edilmek için savurdular önüne.

"Yeryüzündeki acılarınHepsini, hepsini tattımHeder oldum, ekmeğime tütün kattımBeni milyon kere yaktılar üst üsteBir Anka kuşu gibi anneKendimi külümden yarattım."

Geceler tanır beni; konarım göçerim benGeceler tanır beni; kan damlar içerim benAnne, sen beni unut karanlığın bağrındaKırmızılar ekerim, siyahlar biçerim ben.

Suçüstü yakalandım bölüşürken kalbimiSuçüstü, kelepçeyle yardılar bileğimiAnne, ben diyar diyar umudun savaşçısıBir tutam sevgi için dağladım gözlerimi.

"Promethus' tum, çiviyle çakılırken taşlaraCiğerimi kartallara yedirdimSpartaküs'tüm, köleliğin çığlığındaAslanlara yem oldum, tükendimKör kuyuların dibinde Yusuf'tumKerbela çölünde HüseyinZindanlarda Cem Sultan, sehpada Pir SultanKaçıncı ölmem, kaçıncı dirilmem buTanrılardan ateş çaldımYüzyıllarca tutuştum, üst üste yandım.Bir Anka kuşu gibi anne, bir anka kuşu gibiKendimi külümden yarattım."

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Bir Anka Kusu de Ahmet Kaya. O la letra del poema Bir Anka Kusu. Ahmet Kaya Bir Anka Kusu texto.