Nâzım Hikmet "HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER" Songtext

HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER

dünyadan, memleketinden, insandanumudum kesik değil diyeİpe çekilmeyip deAtılırsan içeriye,Yatarsan on yıl, on beş yılDaha da yatacağından başka,"Sallansaydım ipin ucundaBir bayrak gibi keşke"Demiyeceksin,Yaşamakta ayak direyeceksin.Belki bahtiyarlık değildir artık,Boynunun borcudur fakat,Düşmana inatBir gün fazla yaşamak.

İçeride bir tarafınla yapayalnız kalabilirsin,Kuyunun dibindeki taş gibi.Fakat öbür tarafınDünyanın kalabalığınaÖylesine karışmalı ki,Sen ürpermelisin içerde,Dışarıda kırk günlük yerde yaprak kımıldasa.İçerde mektup beklemek,Yanık türküler söylemek bir de,Bir de gözünü tavana dikip sabahlamakTatlıdır ama tehlikelidir.

Traştan traşa yüzüne bak,unut yaşınıKoru kendini bitten,Bir de bahar akşamlarından;Bir de ekmeğiSon lokmasına dek yemeği,Bir de ağız dolusu gülmeyi unutma hiç bir zaman.Bir de kimbilir,Sevdiğin kadın sevmez olur,Ufak bir iş deme,Yemyeşil bir dal kırılmış gibi gelir,İçerdeki adama.İçerde gülü, bahçeyi düşünmek fena,Dağları , deryaları düşünmek iyi.Durup dinlenmeden yazmayı,Bir de dokumacılığı tavsiye ederim sana,Bir de ayna dökmeyi.Yani içerde onyıl, on beş yıl,daha da fazla hattageçirilmez değil,Geçirilir,kararmasın yeter kiSol memenin altındaki cevahir!

Hier finden Sie den Text des Liedes HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER Song von Nâzım Hikmet. Oder der Gedichttext HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER. Nâzım Hikmet HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER Text. Kann auch unter dem Titel HAPISTE YATACAK OLANA BAZI OGUTLER bekannt sein (Nazim Hikmet) Text.