Marchelo "Šapat" Слова песни

Перевод на:en

Šapat

1.strofa:On čuje šapate, izlomljene, potmule,huku i topote s neke daleke obale,što grcaju i grče se, ječe unutar lobanje.I shvata: loše je. Ali muž i otac je.Borac je. Ne da tom ehu da ga samelje.Ali teško je da gradiš kada imaš jako loše temelje -krhke, mrvljive i trajno polomljen dom,iz koga nosi u sebi trajno udomljen lom.Razume. Loše je – glasovi u glavi.Al’ možda proći će. Napet je. Svi smo ponekad takvi.Ima ženu, dvoje dece i sagradio je novi dom.Koliko god temelj loš, čovek mora biti nešto još.Nešto iznad sebe samog. Sebi sprat. Njima krov.Toliko toga. Toliko dobrog da zatrpa se rov.Ali glasovi ne prestaju, svrdlaju i tutnje,kao zgrušane slutnje, kao vapaj, kao zov…

O, kako bi bilo lepo zaspati.Utonuti u crnu vodu što te zagluši,što celog te uzme, nežno te rastočiu blaženo ništa gde utihnu šapati.

Jeka je sve glasnija. Sada zna da zove ga.Oseća da lomi ga. Da grmi u glavi. Melje ga.Da menja ga. Lobanja je malena. Pretesna.I zna: loše je. I tome neće biti prestanka.Ustajepre svih.Penje sena sprat.Zna da volisve njih,al’ u ovomeje sam.Ni reč.Ni krik.Samo misaoi dah.Sekunde.Bol.Samo tren.I kraj.

Refren (Nena):Celog života u mojoj glavi si – šapat.Živiš u meni na mestu gde sam još slaba.Danas je dan kada puštam da si vrisak.Dajem ti mir koji nisi imao nikad.

2.strofa:Gledam je. Znam kuda odlazi kad god se ućuti.To još guši. Ljuti.Takav ambis nikad ne zatrpaš. Čučiš iznad i slutiš.Ono zašto, onaj upitnik je pijuk na njenoj duši.Ponekad pričamo o tome. Ali kako bismo mi znalikako izgleda da prođeš takvo nešto kad si mali…Ipak, jednom smo joj rekli, posle ko zna koje flaše,da možda ipak nije sasvim kasno da ga spase.

Izvrišti njegov bol. Ti mu budi mir.Ti mu podari to. Ti prekini niz.Ne dozvoli da sada on tebi bude upravo šapatkoji huči po tvojoj glavi kao fijuk i sluti svašta.Ljudi uvek trube da samo slabi dižu rukeod sebe i samo sebični dižu ruku na sebe.Al’ to nije baš uvek tako, i nekad nije to uopšte.Poneko reši da ode baš zato što voli svoje.Tako slepo, odano, više od sopstvene kože,kada shvati da menja se u drugo. U loše.Divim ti se oduvek. I nadam se da možešda mu dozvoliš da bude sećanje. Tata. I čovek.

Most (Nena):Puštam te.

Здесь можно найти слова песни Šapat Marchelo. Или текст стиха Šapat. Marchelo Šapat текст. Также может быть известно под названием Sapat (Marchelo) текст.