Ahmet Kaya "Doruklara Sevdalandım" Слова песни

Перевод на:enfa

Doruklara Sevdalandım

Filiz filiz harelendim dağlara uymak içinKan gölünde kurulandım hayatı duymak içinKavgalara kuyulandım sabaha varmak içinKavgalara kuyulandım sabaha varmak için.

Kekik kokusu duydumKekik kokusu koynunda huysuz geceninUyandım birdenbireHaydi dedim yüreğim gidelim bu şehirdenBu şehir koparmak istiyor beni özlemlerimdenYorgunum;Çünkü yorgunluğumun yaşamak gibi bir anlamı varYine de yaşamaktan duyduğum mutluluğun tadınaDüşmanlarım ulaşamazlar...

Katarlar gelir geçer bir geceden bir geceyeYüreğim yare yare iz bırakır bin acıyaGün olur şafaklanır karanlıklar bin parçayaGün olur şafaklanır karanlıklar bin parçaya.

Denizlerde dalgalandım taşları oymak içinDoruklara sevdalandım ışığa doymak içinIrmaklarda durulandım dağları duymak içinIrmaklarda durulandım dağları duymak için.

Bir kuş çiz yavrum yüzüme gözyaşınlaBir kuş tel tel kirpiklerim kanat olsunBir kuş çırpınan kalbi dudağımdaBir kuş yavrum sıcaklığın beni bulsun.Bahar gelmiş balam benimBahar gelmiş dayanmışDalda yaprak bebeciğimSuda köpük uyanmışKuzulara özenmiş kızım benimKörpe sesler dinlenmişAy ışığında yanmış yavrucuğumOnun için beyazmış.

Şarkılar gelir geçer bir heceden bir heceyeYüreğim yare yare yankılanır bin acıyaGün olur ufalanır karanlıklar bin parçayaGün olur ufalanır karanlıklar bin parçaya

Здесь можно найти слова песни Doruklara Sevdalandım Ahmet Kaya. Или текст стиха Doruklara Sevdalandım. Ahmet Kaya Doruklara Sevdalandım текст. Также может быть известно под названием Doruklara Sevdalandim (Ahmet Kaya) текст.