Stavento "Poso akoma (Πόσο ακόμα)" paroles

Traduction vers:en

Poso akoma (Πόσο ακόμα)

Πόσο ακόμα θα γυρνάς στα στέκια εκείνα που σ΄ έχουνε πικράνειΑνήσυχο μου αλάνι πότε θα βρεις λιμάνι τόση ντροπή δεν φτάνειΤο κόλπο αφού δεν πιάνει ετούτο το σεργιάνι γέμισε μυστικά.

Ψέματα, ανώφελα μπερδέματα, ψεύτικα κανακέματαΚαι χρυσά στέμματα φτιαγμένα από χαρτίΟλόκληρη η Γη γέμισε με γκρεμούς και ρέματαΚάνε τα πάντα απόψε να θυμίζουνε γιορτήΓιορτή και πανηγύρι, μην κάνεις το χατίριΣ΄ αυτούς που θέλουνε να πιουν του κόσμου όλη τη γύρηΜοιάζει δειλία η σιωπή μα κι οι φωνές άκουτες γίναν γραφικέςκαι όσο μένεις έτσι θα είσαι πάντα στο κοστούμι ένας λεκέςκαι στο χαρτί τους μια μουτζούρα, γυρίζεις σαν τη σβούρα!

Γι αυτό άλλαξε στάση το σίδερο κολλάει στη βράσηΚαι πάμε φίλε μου μαζί από μηδενική βάσηΗ βολή μας και η βολή τους επιτέλους να χαλάσειΜπας κι αλλάξει της πορεία της η πλάση.

Πες να πάει να γαμηθεί η κάθε εκδοχήΠου θέλει να κοιμάσαι χωρίς καμία ενοχήΝα πάει να γαμηθεί αυτό είναι μια αρχήΝα γίνει η νύχτα μέρα, κουβάρι η κλωστή.

Αγρίμια που σε σκιάζουν στα όνειρα σουΚερί που λιώνει η ζωή σου τώρα πιαΣημάδι βάζεις για να βρεις τα βήματα σουΓκρεμός μπροστά σου ένα σάλτο κι άντε γειαΑνύπαρκτη μου μοιάζει η μορφή σουΚαι φοβισμένο σκύλο που εκάνε ζημίαΚοιμάσαι και ξυπνάς μα η ψυχή σουΣ΄ ένα κρεβάτι δεμένη με σκοινιά

Πόσο ακόμα θα γυρνάς στα στέκια εκείνα που σ΄ έχουνε πικράνειΑνήσυχο μου αλάνι άντε να βρεις λιμάνι, ντροπή να μη σε φτάνειΘα βγάλουμε φιρμάνι, να πάψουν να σε κυνηγούν νονοί και πολισμάνοι.

Κοίτα που φτάνει μια ματιά σου καθαρή για να γίνει η ανατροπήΠάψε όλα να τα ρίχνεις στην κακή ανατροφήΚαι να γίνεσαι τροφή μασημένη για θηρίαΓίνε φίλε μου στροφή στην δική τους την ευθεία

Μην είσαι εύκολη λεία κι είναι η δυσκολίαΣ΄ αυτούς που θέλουν να σε δουν να πέφτεις μ΄ ευκολία.

Δείχνει δειλία αδιαφορία κι ο φανατισμός δικός τους χορηγόςΔεν γουστάρουνε να είσαι του μυαλού σου ο αρχηγόςΘα ΄σουν όμως στρατηγός στη δική σου τη θητείαΚι ο μεσίτης του Θεού στη μικρή σου ενορία.

Να κι η ετυμηγορία , ένοχος εσύ, αθώα τα θηρίαΓι΄ αυτό μη βάζεις μες΄ το αίμα σου αυτή την υπνηλίαΠου σου φέρνει απραξία, θα ΄σαι πάντα το παιδί που χει κάνει αταξία

Ici on peut trouver les paroles de la chanson Poso akoma (Πόσο ακόμα) de Stavento. Ou les paroles du poème Poso akoma (Πόσο ακόμα). Stavento Poso akoma (Πόσο ακόμα) texte. Peut également être connu par son titre Poso akoma Poso akoma (Stavento) texte.