Vlado Janevski "Pjer (Пјер)" Liedtext

Мене оној Пјер, де, Кубертен
ми е нешто многу дволичен.
Важно било да учествуваш
ама не и да победуваш.
Ма, дај... ма, Пјер... не сер'...!

Стварно не знам кој ја измисли
таа утеха за лузери
Колумбо, Армстронг или Аце наш
би го дигнале на клоци баш.
Па, Да... па, да.. па, да

РЕФ.
Само првиот е прв, а сите други се втори.
Слатко е на врв, кој сака нека збори
Само првиот е прв, и така светот е створен,
загризи до крв - па смешкај се од горе!

Секој од нас гарант познава
мал милион лица, имиња.
Но, знае и на јаве и на сон
кој му е во срце шампион
Да, да... да, да... да, да...

А, во моето си душо ти
победник за век и векови.
Ти си ми за тело и за ум
ко дрога, Ред Бул и лексилиум.
Ах, да... да, да... да, да...

РЕФ.
Само првиот е прв, а сите други се втори.
Слатко е на врв, кој сака нека збори
Само првиот е прв, и така светот е створен,
загризи до крв - па смешкај се од горе!

(Прв и најдобар, на врв од мојата ранг-листа
Апсолутен цар, за мерак мој специјалиста)x2

РЕФ.
Само првиот е прв, а сите други се втори.
Слатко е на врв, кој сака нека збори
Само првиот е прв, и така светот е створен,
загризи до крв - па смешкај се од горе!