Anna German "Piosenka o Bolesławie Prusie" letra

Traducción al:enhr

Piosenka o Bolesławie Prusie

Tu pan Prus nigdy dla nas nie umarłI ciągle żyje, żyje wśród nas -Chodzi po mieście, patrzy i dumaPo tym najbliższym ze wszystkich miast!

Kochany panie Bolesławie,Tu postawili Panu pomnik -I znów jak kiedyś, Pan w Warszawie,Nie zapomnieli Cię potomni!

Że Pan w tużurku, że na podwórku,Nie ma tu Pańskich dziś katarynek,Zamilkł warszawskich dorożek turkot -Nieprawda, zaraz wjadą na rynek!

Kto tak, jak Pan, znał te ulice -Królewski Trakt, zamkowy zegar,Ciche zaułki pod księżycem,Gdzie grajek grał, poeta śpiewał...

Chociaż to miasto inne i nowe,Ale to samo bije w nim serce,Te same znowu mury zamkowe,Ten sam i uśmiech, i łza w piosence...

I znów Pan widzi Ogród Saski,A może, nawet chodzi po nim?Bo taki zwyczaj to warszawski,Że u nas żyje nawet pomnik!

Pjesma o Boleslawu Prusu

Tu gospodin Prus nikad nije mrtav za nasI još je živ, živi među nama -Hoda po gradu, gleda i čudi sePo tom gradu najbliskijem od svih mjesta!

Voljeni gospodine Boleslawe,Tu su podigli spomenik Gospodinu -I opet kao onda, Gospodin je u Varšavi,Nisu Vas zaboravili potomci!

Da je gospodin u kaputu, da je u dvorištu,Nema tu više uličnih verglova, gospodine.Umuknule su varšavske konjske kočije -Neistina, upravo će na tržnicu!

Tko je bolje od vas poznavao te ulice -Kraljevski odvojak, sat na dvorcu,Tihe uličice pod mjesečinomGdje je muzičar muzicirao, a pjesnik ispjevavao...

Mada je ovaj grad drukčiji i nov,Svejedno u njemu bije isto srce,Isti su to bedemi dvorcaIsti su osmjesi i suze u pjesmi...

I iznova Gospodin vidi Saski vrt,I možda, iznova hoda njime?Jer takav je običaj u Varšavi,Da u nas živi čak i spomenik!

Aquí se puede encontrar la letra de la canción Piosenka o Bolesławie Prusie de Anna German. O la letra del poema Piosenka o Bolesławie Prusie. Anna German Piosenka o Bolesławie Prusie texto.